historie

4 generaties passie voor mode

de geschiedenis
van
acou

Acou kan bogen op een rijke geschiedenis.
Al 4 generaties tekenden het portret van deze vooraanstaande modezaak in De Panne.
Al begon het met een andere naam: “Au Palais de la Mode”.

DE EERSTE JAREN

In 1921 zwaaiden de deuren van het “Palais de la Mode” voor het eerst open. Fiere stichter was Jef Van Bellinghen, overgrootvader van huidig zaakvoerder Stefaan Acou. Jef Van Bellinghen was een graag geziene Pannenaar. In 1937 werd hij zelfs burgemeester van De Panne.

Doch aan zijn politieke carrière kwam abrupt en einde toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak. Aanvankelijk deed het “Palais de la Mode” enkel maatwerk. Uniformen waren dé specialiteit van het huis. Een maatpak kostte toen amper enkele tientallen Belgische franken…

Jef Van Bellinghen en personeel voor “Palais de la Mode”

OOK CONFECTIEKLEDIJ

In 1938 liet Jef Van Bellinghen dan zijn zaak over aan broer Auguste. Ook hij was een BP (= Bekende Pannenaar), wat de zaak uiteraard ten goede kwam. Na WOll kwam het “Palais de la Mode” in handen van Alice Van Belinghen. Alice was het nichtje van Auguste, met name de dochter van stichter Jef Van Bellinghen.

Na de duistere oorlogsjaren kende de economie een heuse revival, en Alice Van Belinghen speelde hier handig op in. Samen met haar man,
Fernand Acou, introduceerde ze tevens de confectiekledij. Maatwerk bleef echter het visitekaartje van het “Palais de la Mode”.

 

EEN NIEUWE NAAM

In 1971 was het de beurt aan de derde generatie. Zoon José Acou diens echtgenote Christine Berquin namen het roer in handen. Het “Palais de la Mode” werd “Acou”. Bijna 35 jaar lang werkten José en Christine zich uit de naad om hun trouwe cliènteel een prima service en de allerbeste kwaliteit te bieden. In 1994 kwam er zelfs een tweede zaak bij: damesboetiek “Allure”.

In 2005 lieten José en Christine hun goed draaiende zaak over aan zoon Stefaan.

DE HUIDIGE GENERATIE

Ook met Stefaan Acou brak een nieuw tijdperk aan, zowel qua vorm als inhoud. Er kwam een nieuw logo, een nieuw interieur en nieuwe merken. Het pand aan de Zeelaan 126 werd er bijgevoegd, waarmee de winkel twee keer zo groot werd.

In 2015 werden damesboetiek Allure en herenboetiek Acou samengevoegd tot 1 geheel en grondig verbouwd.

Vandaag, na meer dan 100 jaar, vinden zowel stijlvolle dames als heren hun gading bij Acou, met een ruime selectie aan merken en zowel
modieuze trends als tijdloze elegantie. Stefaan en Bernadette staan garant voor kwaliteitskleding en uitmuntende service.

We heten u van harte welkom in onze boetiek aan de Zeelaan!